Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

90 jaar Symo

Pierre Christiaens | Biografie
personeel viert dat Symo 90 jaar is

Op vrijdag 9 december 2022 vierden we onze negentigste verjaardag. We nodigden niet alleen de huidige, maar ook alle voormalige medewerkers uit en de overgrote meerderheid is mee komen feestvieren. Tijd om terug te blikken naar de lange geschiedenis van Symo.

Leopold Van Sieleghem, geboren in 1833, schuimt met een kruiwagen reeds de markten af als paraplumarchand. In 1932 start zoon Theo samen met zijn zus Rachel in Oostkamp een bedrijf dat regenschermen produceert. Drie jaar later verplaatsen ze hun activiteit naar Brugge. Tijdens de Tweede Wereldoorlog valt de productie nagenoeg stil. Na de oorlog start die echter terug op en de verkoop gaat zodanig vooruit dat het bedrijf moet verhuizen naar een groter atelier.

In 1956 begint men met de productie van zonneschermen, de huidige corebusiness van Symo. Goed tien jaar later worden ook vissersparaplu’s, zonneschermen voor kinderwagens, marktparasols en publicitaire zonneschermen aan het aanbod toegevoegd. Al deze producten zijn bestemd voor zowel de binnen- als de buitenlandse markt.

Na het overlijden van Theo wordt het bedrijf geleid door zoon Jos, dochter Greta en schoonzoon Jacques Massyn. In 1979 verhuist het bedrijf naar nieuwe, ruimere werkplaatsen op het industrieterrein Waggelwater, waar Symo nog steeds gevestigd is.
Wanneer blijkt dat de volgende generatie geen interesse heeft om het bedrijf verder te zetten, wordt er naar een overnemer uitgekeken.

Op 11 april 1990 neemt Pierre Christiaens de NV Symo over. Onder leiding van Pierre specialiseert Symo zich in parasols voor professioneel gebruik, in hoofdzaak voor horeca en brouwerijen. Ondertussen genieten mensen wereldwijd van een terras in de schaduw van een sterke parasol van Symo.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com