Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Davy Grosemans ontwerper van de “Withered Gulliver”

Pierre Christiaens | Biografie
David Grosemans ontwerper van Withered Gulliver

De Gulliver is geïnspireerd op de archetypische paraplu. Beide producten zijn voor 99% identiek in vorm, constructie, materiaal en in functie. Enkel de schaal verschilt. Door een paraplu te verschalen ontstaat er een nieuw product met een vervreemdend beeld.

Het ene procent verschil maakt hier het grote verschil nl. het handvat als voet. De naam Gulliver refereert naar het personage uit het boek van Jonathan Swift. Hier komt het hoofdpersonage terecht in een wereld waar alles te groot of te klein blijkt.

Davy Grosemans is een Belgische product designer. Hij studeerde af in 1999 aan de MAD-Faculty van Genk. In 2001 richtte hij zijn ontwerpstudio das Ding op, gevestigd in Brussel. De belangrijkste doelstelling voor das Ding is om belangrijke voorwerpen en experimenten te ontwikkelen tot functionele en commerciële industriële producten, in samenwerking met fabrikanten.

Davy Grosemans werkt al sinds 2005 als ontwerper voor Sywawa. De samenwerking heeft al verschillende keren geresulteerd in awards oa. voor de Breezer, de Hole in One en de FrouFrou.

De “Withered Gulliver” is een unieke samenwerking tussen 3 partijen

Het patroon voor de design parasol is ontworpen door Studio Job, de studio van het wereldberoemd designduo Job Smeets en Nynke Tynagel. Zij hadden het patroon enkele jaren geleden ontworpen voor de aankleding van een modeshow van Victor & Rolf.

Studio Job is curator van een nieuwe galerij in New York, Chamber. Voor de galerij hebben ze een selectie gemaakt van 100 objecten die samen een soort van Cabinet of Curiosities vormt. Eén van de customized ontwerpen is de “Withered Gulliver” geworden.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com