Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Het Belgische Sywawa verbluft de designwereld in Milaan

Pierre Christiaens | Biografie
frou frou parasol in de wind - Sywawa verbluft designwereld in Milaan

Sywawa slaagde erin een ticket te bemachtigen om van 4 tot 9 april te exposeren op Il Salone del Mobile in Milaan. Omdat enkel wereldtoppers er worden toegelaten is dat op zich al een prestatie van formaat. “Maar het is voor ons geen reden om tevreden achterover te leunen”, zegt bedrijfsleider Pierre Christiaens. “Milaan is voor ons de ideale etalage om internationaal nog sterker door te breken.”

Enkel ticket voor toppers
De internationale meubelbeurs van Milaan is sinds jaar en dag dé hoogmis voor tienduizenden professionals uit de designwereld. Vanuit alle hoeken van de wereld komen vaklui de nieuwste trends monsteren. Er is dan ook al jaren een lange wachtrij van exposanten die in dit walhalla graag het beste van hun kunnen willen tonen. Maar enkel de echte topbedrijven krijgen een toegangsticket. Die eer is nu Sywawa Design Parasols uit Brugge te beurt gevallen. Dat het bedrijf met zijn uitgebreide en unieke collectie van 16 verschillende designparasols al bijna twintig internationale design awards in de wacht sleepte zal daar niet vreemd aan zijn.

Internationale speler
Sywawa Design Parasols is één van die typische West-Vlaamse merken die de wereld aan het veroveren zijn, zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven. Vorig jaar haalde het al 90% van zijn omzet uit de uitvoer naar 42 verschillende landen. “We stellen vast dat onze aanpak om verrassend uit de hoek te komen, echt werkt. Onze aanwezigheid in Milaan is een ideale manier om nog meer professionals op buitenlandse markten te overtuigen van onze creativiteit die leidt tot verfrissende aanpak in de wat wollige parasolwereld”, geeft Pierre Christiaens aan. “Wij mogen dan ook claimen dat wij als eersten het concept designparasol hebben gelanceerd.”

Wow-gevoel
De ontwerpers van Sywawa verstaan de kunst om voor elke parasol – of het nu om een klassieke strooien strandparasol of een terrasparasol gaat – zodanig te werken met materialen, kleur en vormgeving dat het eindresultaat telkens weer enorm verrassend is. “Omdat we vandaag allemaal in een mum van tijd alle mogelijke informatie op het schermpje van onze smartphone kunnen bekijken, gaan mensen voor alles wat ze ondernemen en kopen steeds meer op zoek naar een wow-gevoel”, zegt Pierre Christiaens. “Door onze focus op een combinatie van design en kwaliteit kunnen wij hen dat ook geven. En dat gaan we in Milaan nog eens aan de wereld laten zien.”

Over Sywawa Design Parasols
Het parasolmerk Sywawa is het frivole zusje van de stoere Symo Parasols. Sywawa is anders en laat dat blijken met de slogan “Sunbelievable Design Parasols”. Wie zich wil onderscheiden, wie durft, van design houdt en zijn gasten wil verrassen op het terras, kiest voor een Sywawa parasol. Sywawa staat voor kippenvel, eigenzinnigheid en sensualiteit. Met een Sywawa krijgt het terrasleven een speelse toets.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com