Strong Parasols for Professionals

Biografie Pierre Christiaens

Pierre Christiaens is eigenaar en ceo van Symo Parasols. Voordien werkte hij als Sales Promotor bij Nestlé, daarna als Sales Manager en General Manager bij Mommaerts. Pierre onderhandelde mee de verkoop van Mommaerts aan Heywood Williams, genoteerd op de London Stock Exchange.

Hij schreef het boek ‘Kies de juiste Parasol (en je terras loopt vol)’. Regelmatig blogt Pierre ook over zijn passies: parasols, horeca, marketing, positieve psychologie.

De Stad Rome verleende Pierre Christiaens de eretitel ‘Maestro dell’Artigianato’ omdat hij bij Symo Parasols het eeuwen oude ambacht van de paraplu- en parasolmakers levend houdt. In 2007 nomineerde Unizo hem als Creatieve Ondernemer.

Pierre studeerde Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Hij is Licentiaat in de Politieke Wetenschappen en behaalde met grote onderscheiding het diploma Speciaal Licentiaat in de Marketing aan de Rijksuniversiteit Gent (nu Vlerick Business School).

Hij is gelukkig getrouwd en vader van 3 kinderen.

In zijn vrije tijd leest Pierre elke maand meerdere boeken, vooral over positieve psychologie en marketing. Hij reist passioneel en supportert voor de lokale voetbalploeg Club Brugge.

 

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com

illustratie bij blogtekst Veilig met gasflessen

Tips om veilig om te gaan met gasflessen

Door Pierre Christiaens | 27 februari 2023

Dat gasflessen gevaarlijk zijn, wisten we al langer. Helaas leiden ze soms tot zware of zelfs dodelijke ongevallen. Dat bleek afgelopen lente nog maar eens toen in het Belgische Deerlijk met grote kracht een fles ontplofte, met één dode en één zwaargewonde tot gevolg. Hoe risicovol ook, gasflessen zijn in de horeca niet weg te denken. Net daarom geven we graag enkele tips. Om risico’s maximaal te beperken. Om te beginnen eerst het goede nieuws meegeven. Gasflessen ontploffen niet zomaar!…

Bon wedstrijd Horeca Expo 2022

Winnaar wedstrijd Horeca Expo 2022

Door Pierre Christiaens | 31 januari 2023

Op vrijdag 27 januari ontving de heer Raphael Vanherrewegen, van de horecazaak De Rechters te Gent, een waardebon van 2000€ uit handen van onze parasolcoach Peter Goetgeluck. Tijdens de recente horecabeurs in november 2022, deden heel wat professionele horecazaken mee aan onze wedstrijd waarmee een waardebon te winnen was. Ieder waagde zijn kans om deze mooie bijdrage te winnen. Een bijdrage die er moet toe leiden om de droom van een aantrekkelijk professioneel terras met parasols van Symo te realiseren.…

NL-e-boek-150x228-left

"Kies de juiste parasol (en je terras loopt vol)"

25 jaar ervaring van Pierre Christiaens gebundeld in 50 waardevolle parasoltips voor de horeca.

Download nu tijdelijk je gratis digitaal exemplaar.