Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

33% MINDER WAS in je hotel? Zo doe je dat

Pierre Christiaens | Biografie
Kaartje Marriott om hergebruik handdoeken te promoten

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Misschien herken je je als hotelier in het plaatje. Liggen alle handdoeken op een hoop op de grond, dan gaan die eenvoudigweg de was in. Liggen niet alle handdoeken op de grond, maar zijn er enkele netjes opgehangen en enkele zelfs onaangeroerd… dan weet je het zo goed nog niet. Je bent hier niet alleen in. Meer en meer hoteliers krabben zich in de haren over een milieuvriendelijk beleid. Hotelgasten verwachten dan ook al lang niet meer dat elke handdoek in de was belandt. Daar hou je als hotelier graag rekening mee maar dat brengt een hoop uitdaging met zich mee. Wat als ik je vertel dat je met een doordacht wasbeleid een driedubbele slag thuishaalt? Naast een milieuvriendelijk effect kan je er ook een behoorlijke besparing van je uitgaven én een uitbreiding van je cliënteel mee bekomen.

Vandaag willen veel gewone consumenten een positieve impact hebben op het milieu. Ze hebben daardoor bepaalde verwachtingen. Hoe kunnen we als horeca voldoen aan deze verwachtingen? Wat is haalbaar? Sommige dingen zijn makkelijk haalbaar, blijkt uit Luxemburgs onderzoek naar het zelfgekozen hergebruik van handdoeken. Zolang je je gasten maar betrekt en op de juiste manier aanspreekt. Met sympathieke boodschappen waar ze zich iets kunnen bij voorstellen. 

Wanneer we er niet alleen voor staan

Je milieubewust gedragen is niet altijd even evident. Je moet nadenken over je handelingen en je weet niet of ook anderen een inspanning doen. Net dat laatste blijkt mogelijkheden te creëren. Wat als gasten weten wat de andere gasten doen? Wat als je hen als hotelier vertelt hoe anderen over het handdoekengebruik denken? Het is het radicaal doorbreken van een lang geïnstalleerd gebruik van onpersoonlijke boodschappen op bordjes met vriendelijke aanmoediging zoals “Doe het licht in de vergaderzaal uit wanneer je de ruimte verlaat. Zo verspillen we geen energie.” of om terug te gaan naar ons onderwerp “Toon je hart voor het milieu en bespaar op onnodige wasbeurten. Hang handdoeken die niet in de was hoeven netjes op. Alle handdoeken die op de grond liggen, krijgen een frisse wasbeurt.”

Het fameuze handdoekenonderzoek dat ik er hier graag even bijhaal, wees uit dat dit soort algemene oproepen niet zoveel impact heeft. Mensen hebben nood aan een referentie: ze willen weten wat ànderen doen. Op voorwaarde dat ze er zich verbonden mee voelen bepaalt het hun gedrag. Zo laten mensen zich sterker bijvoorbeeld beïnvloeden door wat anderen van hetzelfde geslacht doen, of door wat anderen in de buurt van hun woonplaats doen.

Dan toch geen kuddedieren

Dat mensen groepsdieren zijn, dat weten we al langer. Toch blijkt uit datzelfde onderzoek dat een boodschap met een verwijzing naar een specifiek individu uit de groep het grootste effect heeft.

Hoezo dan? Eén van de kaartjes die tijdens het onderzoek uithingen aan het handdoekenrek meldde hoeveel gasten die eerder in hun kamer sliepen, hun handdoeken hergebruikten. Dat bleek hen aan te zetten tot een gelijkaardig gedrag. Liefst 49% van de gasten die deze boodschap lazen, kozen ook voor het hergebruik van hun handdoeken. Een behoorlijk opmerkelijk resultaat als je weet dat de dezelfde oproep tot een milieubewuste houding met verwijzing naar een grotere referentiegroep zoals àlle andere hotelgasten bij 44% van de gasten tot hergebruik leidde… en een oproep zonder enige verwijzing naar een referentiegroep slechts bij 37% van de gasten tot hergebruik van handdoeken leidde. Een zeer tastbaar verschil dus.

Deze tekst doet je gasten meer handdoeken hergebruiken

Help samen met uw medegasten het milieu redden. In een onderzoek uitgevoerd in de herfst van 2021 hielp 75% van de gasten die in deze kamer verbleven (nummer 313) het milieu minder te belasten door hun handdoeken meer dan eens te gebruiken. U kunt zich aansluiten bij uw medegasten om het milieu te helpen sparen door uw handdoeken tijdens uw verblijf opnieuw te gebruiken.

What’s in it for me?

Fantastisch voor het milieu dus, die zeer specifieke boodschap… Maar welke is de winst die jij er als hotelier kan uithalen, ook dat is een zeer relevante vraag. Uit berekeningen blijkt dat je als hotelier met deze methode maar liefst 33% minder was hebt. Dat scheelt een hoop centen.

Maar wat meer is, gasten die een milieuvriendelijk beleid verwachten, zijn je dankbaar en keren terug. Milieubewuste gasten geven aan dat ze graag teruggaan naar plekken waar er aandacht is voor het milieu. Ze voelen er zich op hun gemak omdat ze het gevoel hebben zo in een gezondere wereld te leven. Terugkerende klanten die telkens weer voor 33% minder was zorgen, moet ik het plaatje nog verder afmaken om je te overtuigen? 

Gouden tip

Zie je wel iets in dit experiment en wil je dit milieuvriendelijk beleid ook uitproberen, dan geef ik je graag nog een gouden tip mee. Gebruik in je boodschap per kamer andere cijfers zodat elke kamer onderscheidend is. Groepen of terugkerende gasten zullen anders ontdekken dat het geen specifieke cijfers zijn. Zorg ervoor dat het cijfer van hergebruik in je boodschap boven 70% is. Anders zijn je gasten minder gemotiveerd om mee te doen.

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com