Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

CUBE by Jan Melis: de meest veelzijdige parasolvoet.

Pierre Christiaens | Biografie
de cube parasolvoet combineert meerdere handige functies

Dit is de eerste parasolvoet die tegelijk mooi is vormgegeven en meerdere handige functies combineert.

De traditionele parasolvoet is een product dat niemand wil hebben. Hij is lomp, lelijk, zwaar en moeilijk te verplaatsen. Bovendien staat hij meestal in de weg en stoot je er je (blote) tenen tegenaan. Daarom heeft Jan Melis in 2007 de uitdaging aanvaard om voor Sywawa Design Parasols een parasolvoet te ontwikkelen die mensen wel willen hebben: een elegant, mooi, gemakkelijk te verplaatsen object waar je je geen pijn aan doet en dat gemakkelijker te verzetten is. Het resultaat is de Cube parasolvoet.

cube parasolvoet met kussentje

Jan Melis: “Bij het ontwerp hebben wij gestreefd naar meerdere functies binnen 1 product: de Cube is een handige parasolvoet waar je bovendien een pintje of je mobiele telefoon op kwijt kan. Draai hem om en je hebt een gezellig krukje waarop je onder je parasol zit.”

De Cube is inderdaad handig, want waar kan je je bril of je boek kwijt als je onder je parasol zit? De Cube heeft 2 vlakken waarop je al die spullen veilig kan leggen. Wanneer je hem als parasolvoet gebruikt kan je de Cube ook verzwaren door er water of zand in te gieten.

Tussen twee ligzetels heb je normaal zowel een tafeltje als een parasolvoet nodig. Met de Cube volstaat één object dat beide functies vervult. Dat is enerzijds veel handiger en anderzijds goedkoper.

Bovendien is de Cube parasolvoet fraai vormgegeven. De ontwerper inspireerde zich op de vormtaal van objecten uit de jaren ’70. Wanneer je bij een parasol meerdere Cubes combineert als parasolvoet en als krukje ontstaat er een omgeving met een grote visuele rust door de herhaling van dezelfde vorm.

De Cube komt in drie kleuren: wit, limegroen en taupe. Bijpassende zitkussens en parasolklem zijn in optie te verkrijgen.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com