Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Een juiste aankleding is bepalend voor de uitstraling van een horecazaak

Pierre Christiaens | Biografie
Een juiste aankleding is bepalend voor de uitstraling van een horecazaak

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Het inrichten van een horecazaak is een belangrijk aspect wanneer men zich wil onderscheiden van het grote aanbod horecagelegenheden.

Kiezen voor kwaliteit en uitstraling draagt bij aan beleving van gasten. Uit een onderzoek blijkt dat het belang van bv. goede tafelaankleding in de Nederlandse horeca onderschat wordt. Volgens maar liefst 91% van de bezoekers is een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel van het visitekaartje van een zaak.

Tafelaankleding onderdeel van uitstraling

Meer dan 70% geeft aan dat servet en tafelkleed de belangrijkste onderdelen zijn van tafelaankleding in een horecazaak. Andere musthaves op tafel onder meer kaarsen (45%), bloemen (34%), placemats (31%) en onderzetters (29%). Ook de kwaliteit is belangrijk.

Interieur moet de klanten uitnodigen

Het is uiteraard belangrijk dat de klanten ook gemakkelijk kunnen zitten, geen last krijgen van de rug of te krap in de stoelen moeten zitten. Er zijn vele verschillende soorten stoelen, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt voor in een horecagelegenheid. Stapelbare stoelen zijn uiterst geschikt voor op een terras. Dit soort stoeltjes zijn niet geschikt om rond de luxueuze tafeltjes te plaatsen in een restaurant. In restaurants gaat de voorkeur uit naar houten of rieten stoelen met losse kussens, in bars kiest men vaak voor donker hout en in buitengelegenheden maakt men het meest gebruik van plastic of metalen stapelstoeltjes.

In bars is toch de barkruk met de leren zitting het populairst, maar vooral in nieuwe gelegenheden, welke zich richten op de jongere doelgroep, wordt er ook steeds meer gekozen voor het ijzeren onderstel met een normale stoelzitting. In bars wordt voor de overige inrichting veel gebruik gemaakt van lange banken aan de tafels. De meubelstukken zijn over het algemeen van hout gemaakt.

Nadenken over de functie van de tafels is geen overbodig luxe. Indien de tafels op een terras geplaatst zullen worden is het erg praktisch te kiezen voor een materiaal dat makkelijk schoon te houden is en bestand tegen verschillende weertypes.

Terrasinrichting

Een terras staat in de meeste gevallen los van het interieur in de binnengelegenheid. Daarom kiezen ondernemers vaak voor stapelbare meubelen die bestand zijn tegen elk weerstype. Veel ondernemers kiezen voor aluminium frames en weerbestendig vlechtwerk. Een andere trend is het plaatsen van een bar op het terras. Uiteraard zijn er speciale bijpassende barkrukken ontworpen om aan een buitenbar te plaatsen.

Verlichting en accessoires

In hotels en restaurants wordt vaak gekozen voor hanglampen boven de tafels. Dit is een praktische manier van verlichting alleen op de plekken waar het echt nodig is. Wandlampen en sfeerlampjes worden vaker gebruikt in bars.

Op het terras zijn er vele mogelijkheden om op een passende manier licht te creëren. Zo zijn er onder andere lichtpilaren, lichtslangen, windlichten en terrasspotjes. Natuurlijk kan het erg gezellig zijn om te kiezen voor fakkels of vuurkorven. Ideaal voor winterterrassen.

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com