Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Scoren met een winterterras

Pierre Christiaens | Biografie
koppel gezellig onder dekentjes op een winterterras

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Een goed draaiend terras draagt in sterke mate bij aan de omzet van horecazaken. De kortere dagen en de dalende temperatuur zijn nog geen reden voor paniek. Met een doordachte aanpak kan het terrasseizoen ruim verlengd worden. Wie zich erop toelegt, zorgt ervoor dat het terras ook in de winter nog volop draait.

Ook rokers zullen dankbaar zijn als ze een gezellig plekje kunnen vinden waar roken wel nog mag. Wereldwijd rookt ongeveer één op vier mensen dagelijks (1). Als die naar jouw zaak komen omdat ze daar een uitnodigend terras vinden waar ze een sigaretje kunnen opsteken, dan heb je er een interessante doelgroep bij. Met enkele praktische ingrepen lok je ze zo binnen.

Het terras is het visitekaartje van een horecazaak. Verzorg dus de buiteninrichting met evenveel aandacht als het interieur. Met comfortabel winterbestendig terrasmeubilair, windschermen, professionele parasols, terrasverwarmers en vuur kun je gasten het hele jaar een warme beleving bieden. Het is niet alleen erg gezellig voor de gasten die al op het terras zitten, het trekt ook passanten binnen.

Omdat niemand in de koude wil zitten bevriezen is het belangrijk om te zorgen voor warmte en comfort op het terras. Dan kan door zachte (verwarmde) kussens, gezellige fleecedekentjes en terrasverwarming. Onder parasols kunnen makkelijk verwarmingselementen worden bevestigd die een heerlijke warmte stralen naar de gasten.

Nog gezelliger wordt het met een vuurelement op het terras. Dit kunnen vuurkorven zijn, een haardvuur of een buitenkeuken. Ze geven niet alleen warmte op je terras, je trekt er ook voorbijgangers mee binnen. Bied klanten warme chocolademelk met pannenkoeken aan en zet gezellige kaarsjes op de tafels.

Zorg ook dat je klanten lekker droog blijven zitten. Niets akeliger dan een onverwachte bui tijdens een gezellig avondje op het terras. Gelukkig zijn de parasols van Symo waterdicht en beschermen ze je klanten tegen alle weersomstandigheden. Zeker met gootjes tussen de parasols die het hele terras mooi droog houden. Ingebouwde verlichting zorgt voor extra sfeer en gezelligheid zodat de avond lekker lang kan duren.

Let wel even op met de veiligheid bij het plaatsen van verwarming en vuurelementen op het terras. Vraag best bij de gemeente na of je een speciale vergunning nodig hebt en of er andere regels gelden voor winterterrassen en zomerterrassen. Maak ook de overweging tussen gas en elektriciteit. Zeker voor kleinere terrassen kunnen elektrische warmtestralers interessanter zijn.

Wat ook niet mag ontbreken is een aantrekkelijke winterkaart met warme dranken en heerlijk verwarmende terrasgerechten zoals soep en stoofpotjes. Snacks zijn altijd populair, dus ook op het winterterras. Volg op welke trends populair zijn bij je klanten. Zo zijn (al dan niet ‘culinaire’) hotdogs momenteel aan en sterke opmars bezig.

Een handige checklist

Speciaal voor de horeca heeft Symo Parasols een superhandige checklist ontworpen met 19 tips voor een succesvol winter- of rookterras. Met deze checklist overloop je gericht alle zaken waaraan je moet denken bij het inrichten van jouw winterterras. Download hier de checklist.

(1) https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)30819-X/fulltext

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com