Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Symo parasols op ‘terras van het jaar’

Pierre Christiaens | Biografie

Pieter de Troyer valt met restaurant “Bachtekerke” in de prijzen als ‘terras van het jaar’. Hij toverde een verkommerde locatie aan het water om tot een nieuwe totaalbeleving waar mensen zich aan de Mississippi wanen. Enkele grote MacSymo parasols zorgen voor een instant heerlijk vakantiegevoel. Gault&Millau gaf Bachtekerke daarom niet allen een mooie score van 14 punten voor het eten, maar meteen ook de titel van ‘terras van het jaar’. Proficiat Pieter en Violaine!

Toen Pieter de Troyer eerder dit jaar samen met zijn vrouw Violaine in Bachte-Maria-Leerne zijn nieuwe restaurant “Bachtekerke” opende, dacht hij meteen goed na over zijn terras. Samen met architect Jan Bruyneel zagen ze mogelijkheden in de wat verkommerde plaats. Mooi gelegen onder een grote treurwilg aan het donkergroene water van de Oude Leie was de ligging alvast perfect.

Ze legden een mooi ruim terras aan om de unieke setting nog meer in de verf te zetten. Op dat terras kwamen enkele grote MacSymo parasols, handig verankerd in de bodem met een grondplaat. Zon of regen, de klanten genieten altijd heerlijk beschut en droog van de lekkere hapjes die de chef hen voorschotelt.

“Ik wil voor een totaalbeleving zorgen”, zegt Pieter. “Dat vind ik minstens even belangrijk als het serveren van lekkere gerechten. De mensen krijgen hier meteen een vakantiegevoel. Ze worden eventjes weggehaald uit de dagelijkse sleur. Sommigen zeggen ons dat ze het gevoel hebben dat ze aan de Mississippi zitten, anderen wanen zich op Ibiza of in Marrakech.”

De goede planning en investeringen loonden: Bachtekerke kreeg van Gault&Millau niet alleen de prima score van 14 punten voor de gerechten, maar kaapte meteen ook de titel weg van ‘terras van het jaar’. Zelfs op deze frisse novemberdagen is het er gezellig druk. Reserveren is dan ook noodzakelijk als je wil genieten van een heerlijke maaltijd onder een gezellige Symo parasol.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com