Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Sywawa hernieuwt de klassieke strooien strandparasol.

Pierre Christiaens | Biografie
Tahiti parasols gesloten

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Sywawa breidt haar collectie design parasols voor 2017 uit met de kleurrijke Tahiti.

Designer Mark Gabbertas:
“De Tahiti parasol is een eigentijdse interpretatie van de traditionele strooien strandparasol die ons allemaal herinnert aan foto’s van verre en exotische stranden”.

Iconisch en eigentijds


Mark Gabbertas zoekt graag uit hoe ver hij kan gaan bij het herdenken van een bestaand en bekend iconisch object door te experimenteren met materialen, vormen en kleuren. Met de Tahiti parasol maakt hij een volledig eigentijds statement op basis van een oerklassiek model.

Tahiti open parasols

Design filosofie


In overeenstemming met de Sywawa design filosofie zoekt hij verwondering en bewondering door schoonheid te brengen in de traditionele wereld van de klassieke parasol. Gabbertas tovert glorieuze kleuren in een voordien monochrome omgeving.

Over Mark Gabbertas


Mark Gabbertas leeft en werkt in London en is een toonaangevend designer van buitenmeubelen. Hij is een vast ontwerper van het gerenommeerde Gloster. Gabbertas legde een heerlijk bochtig parcours af via de reclamewereld en een training als kastenbouwer. Zijn gebrek aan formele design opleiding beschouwt hij als een troef en vandaag is hij een druk gesolliciteerd vormgever in Engeland.

Karakter en balans


Zijn ontwerpen stralen karakter uit door hun eenvoud. Deze “simpelheid” verbergt de complexe engineering en productietechnieken die erachter schuilen. Elk ontwerp weerspiegelt zijn veeleisende persoonlijkheid en visie. Hij exploreert het visuele en functionele potentieel van elk design diepgaand en herwerkt zijn ideeën tot hij de juiste balans vindt tussen tijdloos en nieuw.

Meer details over en foto’s van de Tahiti parasols vind je hier.

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com