Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Verhoog je winstmarge van je kaart met deze gratis menu tool

Pierre Christiaens | Biografie

Al gehoord van menu engineering?

Elke horecazaak weet dat sommige gerechten een hoge marge genereren terwijl andere nauwelijks winst opleveren. Ook zijn sommige gerechten populairder dan andere, van broodjeszaak tot sterrenrestaurant. Wat als je met een tool heel gemakkelijk jouw menukaart zou kunnen analyseren, om zo je winstmarge en verkoopcijfers te verhogen?

Verhoog je marges met de menu engineering tool van Guidea

Hoe werkt menu engineering? Deel de gerechten op je menukaart in op basis van populariteit en winstgevendheid. Het programma bepaalt de populariteit per gerecht aan de hand van de verkochte aantallen. De winstmarge per gerecht bepaalt de winstgevendheid. Je krijgt een schema waarin vier types van gerechten zitten. Voor elk type krijg je voorstellen om je kaart aan te passen en te verbeteren.

Hoe werkt de menu engineering tool?

De menu tool van Guidea werkt bijzonder makkelijk. In drie snelle stappen krijg je een veel beter inzicht en kan je gaan optimaliseren.

  1. Verzamel je data. Prijs- en verkoopgegevens van eten en drank.
  2. Analyseer de resultaten. Bestudeer je prijsbeleid en de gevolgen daarvan op je winst.
  3. Verbeter je menukaart. Pas de tips toe om je kaart aan te passen en verhoog je marge.

Benieuwd hoe je zelf aan de slag kan? Je vindt hier de Guidea Menu engineering tool. Niet zeker over je kostprijzen van personeel en grondstoffen? Je vindt er ook de kostprijscalculator.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com