Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Dit kan je leren van een 88 jarige horeca veteraan: stel NU je klanten gerust met je coronavirus protocol.

Pierre Christiaens | Biografie

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.


Elke ochtend wanneer we opstaan komen we weer een dag dichter bij de ‘bevrijding’ van de horeca. Een precieze datum is er nog niet. Maar elke dag komen we weer een stap dichterbij.


Bereid je NU voor, dan komt het weer helemaal goed met je zaak!


In het artikel ‘De 15 beste horeca oplossingen om winstgevend te werken in tijden van corona’  schreef ik over de noodzaak de gezondheid van je medewerkers, je klanten en jezelf ernstig te nemen:


Maar vergis je niet. Hou je niet aan de regels, omdat je moet van de overheid. Zoek geen achterpoortjes. Want het hardste oordeel komt straks van je eigen klanten. Die voelen zich in jouw zaak veilig … of niet. Als jij aan jouw klanten het gevoel geeft dat je hun gezondheid ernstig neemt, komen ze terug. De horeca bezoekers zullen massaal ervaringen uitwisselen. En wie het écht goed doet, komt als winnaar uit de bus. Die trekt binnenkort extra volk. Doe het voor je klanten en voor jezelf. Niet omdat je moet van de regering. Begin vandaag nog aan je eigen corona protocol.


Ondertussen ontving ik een email bericht van Arne Sorenson. Hij is de president en ceo van Marriott International, een hotelgroep met meer dan 7.300 hotels wereldwijd. Zijn boodschap ? Al sinds de oprichting van ons bedrijf 92 jaar geleden, was onze stichter, J.W.Marriott, geobsedeerd door hygiëne en netheid. Elke keer wanneer hij een hotel bezocht, inspecteerde hij persoonlijk de keukens en de gastenkamers om er zeker van te zijn dat alles kraaknet was.


De corona pandemie eist volgens Sorenson een nog hogere standaard met nog strengere hygiëne protocollen. Daarom hebben ze een veteraan van stal gehaald, Bill Marriott, 88 jarige de zoon van de stichter. En ze bouwen er een sterk verhaal rond: net als zijn vader controleerde Bill in elk hotel telkens opnieuw de netheid en hygiëne van kamers en keukens.


Zo stelt Marriott haar klanten gerust: bij ons ben je veilig. Je gezondheid is in goede en bekwame handen. Ik heb er alleszins vertrouwen in: ik keer tevreden terug naar de Marriott hotels.


Kijk hier naar de video waarin Bill Marriott zijn klanten geruststelt.En jij ? Wat doe jij om je klanten gerust te stellen zodat ze terugkomen wanneer je weer open mag ?


Meer lezen over horeca in tijden van Corona / Covid 19 ?


Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.