Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Getuigenis: de eerste ervaring na de bevrijding van de Italiaanse horeca

Pierre Christiaens | Biografie
De covid corona bevrijding van Piazza delle Erbe in Genua (Genova)

Binnenkort mag de horeca in België hopelijk weer aan de slag. We wachten vol ongeduld op een concrete datum. Nochtans kan door het coronavirus de horeca deur nog niet direct wagenwijd open. Eerder op een kier.

Door de strikte corona regels wordt het een evenwichtsoefening tussen veilig werken en rendabel werken.

In Italië ging de horeca na de piek van de coronacrisis deze week terug open. Ilja Leonard Pfeijffer is een Nederlandse schrijver die woont en werkt in de Italiaanse stad Genua. Luister je mee ?

Volgens zegspersonen is ongeveer zestig procent van de bars en restaurants maandag heropend. Voor zover ik kan zien is dat hier in het centrum bijna honderd procent. Maar hoewel je de collectieve opluchting kunt horen zuchten in de stad, is het nergens druk.

De terrastafeltjes staan meters uit elkaar. De gemeente is de bareigenaars tegemoetgekomen door uitbreiding van de terrassen toe te staan en geen precariobelasting te heffen, maar ondanks dat staan er aanzienlijk minder tafeltjes dan vroeger. Daarbij zijn ze voor maximaal twee personen. Toch had ik geen moeite om een plekje te vinden, teon ik maandagavond de bevrijding wilde proeven op Piazza delle Erbe.

Obers met mondkapjes en handschoenen ontsmetten alles. Iemand die opstond van zijn tafeltje en met zijn negroni in zijn hand twee vrienden wilde begroeten aan een ander tafeltje, werd door de serveerster teruggestuurd. Iedereen was extreem voorzichtig aan het vieren.

(Ilja Leonard Pfeijffer, De smaak van de bevrijding, De Standaard 20/05/2020)

Is dit een sfeerbeeld dat we ook bij ons gaan zien ? Komen de klanten massaal eten en drinken in onze horeca zaken ? Of doen ze eerder voorzichtig aan ? Wat wordt het corona protocol ?

Binnenkort maken we het waarschijnlijk zelf mee.


Contacteer Pierre Christiaens: christiaens@symoparasols.com


Meer lezen over horeca in tijden van Corona / Covid 19 ?

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.