Stevige parasols, sterke blog

Klik op het onderwerp dat jou interesseert

Meer omzet met een “corona winterterras”

Pierre Christiaens | Biografie
vrouw drinkt koffie op winterterras

Veel steden overwegen om de “corona-terrassen” te behouden tijdens de winter. Kreeg je tijdens de zomer ook de toelating om je horecaterras uit te breiden en zo het verlies aan omzet te beperken? De kans is groot dat je ook tijdens het koude seizoen een winterterras mag voorzien. Het is nu het moment om na te denken over de aankleding van je terras: verlichting én verwarming!

De voorbije zomer was er één zoals nooit tevoren. Door de beperkingen opgelegd omwille van de coronacrisis verloren horecazaken veel zitplaatsen binnen. Gelukkig gaven steden en gemeenten dikwijls toelating om het buitenterras uit te breiden, zodat klanten veilig en op voldoende afstand van elkaar konden genieten van hun bezoek. De extra terrasruimte loste de lagere capaciteit binnen vaak op.

“De coronacrisis heeft toch ook een paar goeie dingen met zich meegebracht”, zegt schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Iedereen zag in dat die terrassen echt een meerwaarde waren in het straatbeeld.” (Het Nieuwsblad, 08/09/2020)

Sfeer tijdens de winter

Kortrijk, Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen, Brussel… het zijn slechts enkele van de steden die nadenken over mogelijke winterterrassen. Doe tijdig een aanvraag bij je stad of gemeente (vaak via de website) om je terras te mogen laten staan of een winterterras te mogen plaatsen. Zo kan je zaak ook tijdens de herfst en de winter rendabel blijven.

“Ik ben ervan overtuigd dat winterterrassen tijdens de donkere maanden voor extra sfeer zorgen in de stad. Zeker in deze omstandigheden”, zegt schepen Greet Geypen (Mechelen). (Het Nieuwsblad, 09/09/2020)

Hoe kan Symo jou helpen?

Wil je je omzet ook in het komend seizoen veilig stellen?

Contacteer je parasolcoach voor professioneel advies! Onze expert denkt met je mee zodat je blijvend klanten kan aantrekken, ondanks de coronamaatregelen. Hij maakt van je terras een plek waar je gasten zelfs bij kouder weer en ’s avonds graag blijven zitten.

Uit ons assortiment parasols, windschermen en verwarming kiest hij samen met jou de combinatie die specifiek voor jouw terras de beste oplossing is.

Ons assortiment grote, waterdichte, stormvaste parasols bieden allerlei mogelijkheden:

 • Verwarming
  Jaag de kou weg en maak het gezellig onder de parasols.
 • Verlichting
  Zo maak je de dagen langer in de winter en kan je meer verdienen.
 • Grote parasols
  Royale afmetingen tot 7x7m: hoe groter de parasol hoe beter je gasten beschermd zijn want kleine parasols beschermen nauwelijks tegen de regen.
 • Bescherming tegen regen en wind
  Zijzeilen houden wind en regen buiten en met doorzichtig textiel creëer je een gevoel van ruimte.
  Goten houden het droog tussen de parasols.
 • De juiste vorm
  De vorm is belangrijk voor maximale capaciteit. Vierkante of rechthoekige parasols zijn veel praktischer want die sluiten goed tegen elkaar aan en ook in de hoeken ben je beschermd tegen de regen.
 • Stormbestendig
  Onze windvaste parasols kunnen wel wat aan: je krijgt bij ons zelfs een schriftelijke windgarantie.
 • Professionele installatie
  met verankering in de grond.
 • Snel open en dicht
  Dankzij onze telescopische parasols kunnen tafels en stoelen blijven staan terwijl je de parasols open en dicht doet.

Wacht niet tot het kouder wordt, neem nu contact met een ervaren parasolcoach zodat je terras tijdig winterklaar is.

Reken op Symo, zoals veel tevreden klanten vóór jou.

“Super service! Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van mijn parasols. En iedereen bij Symo is professioneel en erg vriendelijk. Bij enig mankement van mijn parasols, zijn deze binnen no-time hersteld!”
(Valentine Wanders – Geniet van het moment)

“Onze parasols gaan al jaren mee”
(Lodewijk van der Woerd)

“Parasols openen zeer snel, mooi design”
(Olivier De Winter – De pelikaan)

“Symo is kwaliteit met 10 jaar garantie en je krijgt een correcte opvolging en service” (Geert Vanhoecke)

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com